1

Coaliția PSRM-PDM se clatină: Unii democrați vor să părăsească alianța

Unii democrați sunt nemulțumiți de coaliția cu socialiștii. Patru din 20 de membri ai Biroului executiv al formațiunii vor ca PDM să părăsească alianța.

Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii democraților, Dumitru Diacov, în cadrul unui interviu la un post privat de televiziune. De cealaltă parte, PSRM afirmă că nu se implică în treburile interne ale partenerului de guvernare, transmite basarabia.md cu referire la Publika.md.

“Atunci când sunt momente și discuții tensionate se face impresia că iată, iată. Când coaliția este una situativă, care s-a format în rezultatul altui conflict, mereu apar astfel de discuții. În Birou sunt aproximativ 20 de persoane. Din ele, trei sau patru persoane spun că ajunge”, a menționat Dumitru Diacov, președintele fracțiunii PDM.

Dumitru Diacov a mai spus că acest scenariu este puțin probabil din motiv că Moldova se află într-o situație complicată. Solicitat să ofere un comentariu, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, ne-a declarat că din ceea ce cunoaște el și din discuțiile purtate cu deputații PDM, nu există riscul și nici intenția democraților de a părăsi alianța.

În prezent, din coaliţia de guvernare PDM-PSRM fac parte 48 de deputați, dintre care 37 de socialişti şi 11 democraţi.

foto: stiri.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green