Superstitii-despre-ghiocei-1024x683

Comercianții de ghiocei vor fi amendați! „Moldsilva” va întreprinde un șir de măsuri pentru a combate fenomenul

În contextul întețirii cazurilor de recoltare și comercializare a ghioceilor, brândușelor și lalelelor, conducerea Agenției „Moldsilva” a emis un ordin privind măsurile de ocrotire a speciilor de plante protejate de stat. 

Întreprinderile silvice subordonate în cooperare cu organele de poliţie, reprezentanţii agenţiilor şi inspecţiilor ecologice teritoriale, vor asigura respectarea legislaţiei în vigoare, monitorizînd permanent locurile de creştere a plantelor vernale, în special Rezervaţiile Naturale de Stat „Codrii”, „Pădurea Domnească”, „Plaiul Fagului”, „Prutul de Jos”, precum şi în alte arii protejate din fondul forestier pentru a depista şi a contracara contravenţiile care vizează colectarea şi vânzarea plantelor rare şi a părţilor acestora (flori, frunze, muguri, tulpini, ramuri, rădăcini, bulbi, rizomi).

Amintim că în perioada februarie-martie sunt înregistrate tot mai frecvent cazuri de recoltare și comercializare ilicită a acestor plante cum ar fi:  ghiocelul, crocusul, brînduşa, dediţelul, ruscuţa primăvăratică, floarea vântului, laleau pestriţă, laleaua Biberstein, omătuţele. Iar punctele de comercializare sunt atît în municipiul Chişinău, cât şi pe traseele naţionale (Leușeni, Orhei, Călărași, Ungheni).

Persoanele care comit aceste ilegalități, în conformitate cu Codul Contravențional, riscă să fie sancționate cu o amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale.

Totodată, Agenția „Moldsilva” roagă respectuos cetățenii să se abțină de la colectarea acestor plante, iar în cazul observării a astfel de cazuri să apeleze linia fierbinte 022211-311.

Foto: acasă.ro

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green