1

Comisia economie, buget și finanțe a cerut soluționarea imediată a problemei salariilor angajaților ”Căii Ferate a Moldovei” /// VIDEO

Comisia economie, buget și finanțe a audiat, astăzi, informația privind situația creată la Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată a Moldovei”, prezentată  de Agenția Proprietății Publice (APP) și administrația întreprinderii.

Potrivit datelor oferite, la situația de la finele anului 2020, datoria creditoare a Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei” constituia 459,4 milioane de lei, iar restanțele salariale – 35,5 milioane de lei. Situația financiară precară a fost generată de gestionarea ineficientă pe parcursul perioadelor anterioare, dar și de scăderea accentuată a volumului traficului de mărfuri și de pasageri din cauza pandemiei COVID-19.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au insistat asupra prezentării unui plan concret de acțiuni, formulat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, APP în calitate de fondator și administrația Î.S. ”Calea Ferată a Moldovei”. Acesta trebuie să conțină  soluții viabile și reale pentru a îmbunătăți situația la ”CFM”, în primul rând – rezolvarea imediată a problemei salariilor angajaților.

Tot astăzi, Comisia economie, buget și finanțe a avizat PROIECTUL de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. Propunerea a fost lansată de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” are circa 6800 de angajați.

foto: diez.md

 

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green