6

Conducătorul artistic al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „Teatrul de pe strada Trandafirilor”, decorat cu „Ordinul Republicii”

Președintele Igor Dodon a înmânat „Ordinul Republicii” lui Iurie Harmelin, conducător artistic și regizor la Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „Teatrul de pe strada Trandafirilor”, în conformitate cu decretul pe care l-a semnat anterior.

27657507_2295102143849111_6089010130357391749_n

Ordinul a fost conferit „în semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea și promovarea artei teatrale, pentru contribuție substanțială la afirmarea valorilor culturale și înaltă măiestrie artistică”.

Președintele țării i-a mulţumit lui Iurie Harmelin pentru munca depusă în domeniul creației, pentru înalta ținută artistică a spectacolelor și deschidere de noi orizonturi în domeniul teatral. Igor Dodon i-a urat succes și inspirație în continuare.

Menționăm că Iurie Harmelin este fondatorul Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „Teatrul de pe strada Trandafirilor”, care curând va împlinit 40 de ani de la fondare. Pe scena teatrului au fost montate peste 170 de spectacole din dramaturgia rusă şi universală, multe din ele fiind premiate în cadrul unor festivaluri și concursuri naționale și internaționale.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green