ghjh

Contrabandă cu mărfuri de peste 3 mln. de lei! Șase indivizi, printre care și doi polițiști, arestați – (VIDEO)

Serviciul Vamal și procurorii PCCOCS au reținut în flagrant șase persoane, printre care doi angajați ai subdiviziunilor MAI, membri ai unei grupări criminale specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari. În urma mai multor percheziții, a fost ridicată marfă de circa 3 milioane de lei, fără acte de proveniență.

Potrivit materialelor cauzei penale, un polițist de frontieră ar fi facilitat introducerea clandestină a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova, care erau achiziționate de la piața „Dragonul Roșu” din orașul București.

Ulterior, conform unei scheme bine determinate, gruparea criminală tăinuia bunurile în localitățile din apropierea punctelor de trecere a frontierei, pentru ca, mai apoi, să fie transportate spre piețele din capitală în cantități mai mici, cu diverse mijloace de transport, sub protecția unui polițist de patrulare.

Membrii rețelei infracționale, fiecare având un rol prestabilit, au fost prinși în flagrant în dimineața zilei de 29 august, în urma unei ambuscade organizată de serviciile operative ale Vămii la postul vamal ”Leușeni” – pe unde se aștepta că va trecere microbuzul cu marfă de contrabandă.

Imediat după reținerea grupării, ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal și procurorii din cadrul oficiului Nord al PCCOCS au descins la mai multe adrese, efectuând 13 percheziții la domiciliile persoanelor reținute, depozitele clandestine, precum și în punctele comerciale pe care le deținea organizatorul grupării infracționale, de unde au ridicat loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, fără acte de proveniență și asupra cărora nu aveau plătite taxe și impozite.

Cercetările continuă în vederea stabilirii complete a circumstanțelor săvârșirii infracțiunii și identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă.

Învinuiții au fost arestați preventiv pe un termen de 10 zile, încheierea instanței de judecată fiind contestată de către procurori. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.


Foto/Video: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green