hj

Contrabandă cu țigări din Transnistria în UE și un prejudiciu de peste 3,6 mln. de lei! Poliția a anihilat un grup criminal – (VIDEO)

Oamenii legii au deconspirat o grupare specializată în comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control, şi contrabandă săvârșite în proporții deosebit de mari. Activitatea infracțională a grupului a fost documentată din 2018.

Poliția a stabilit că cei șapte membri ai grupării, cu vârsta cuprinsă între 22 și 43 de ani, locuitori ai mun.Chişinău, își desfășurau activitatea ilegală în locuri special amenajate pe teritoriul capitalei, dar și în alte localități ale țării.

În comun acord cu reprezentanții diferitor companii specializate în producerea și realizarea tutunului fermentat și articolelor de tutungerie, indivizii procurau produse de tutungerie pe care săptămânal le introduceau fraudulos din regiunea transnistreană loturi de țigarete de import fără timbre de acciz. În continuare, țigaretele erau depozitate în Chișinău şi repartizate persoanelor care le transportă prin contrabandă în România și țările UE.

Săptămâna trecută, polițiștii au descins la 12 adrese și au reținut în flagrant, în regiunea satului Frumușica, un automobil de model „Volkswagent T4” și două „Mercedes Sprinter”, în timpul transportării țigaretelor din stânga Nistrului spre Chișinău.

În momentul reținerii, suspecții au opus rezistență fizică. Mai mult ca atât, mijloacele de transport urmărite, fiind escortate de alte automobile, care asigurau traseul pentru a evita stoparea acestora de către organele de Poliție, intenționat tamponau automobilele angajaților de poliție pentru a bloca și a crea impedimente la reținerea acestora.

În urma perchezițiilor efectuate oamenii legii au ridicat 329 cutii ceea ce constituie 164.500 pachete și 3.290.000 țigarete de marca „Marble” fără timbre de acciz. Prejudiciul cauzat constituie 3.619.000 lei. Totodată, au fost depistate și ridicate peste 500.000 lei, mijloace financiare dobândite pe cale criminală, înscrisuri de tip ciornă, telefoane mobile.

De asemenea, au fost reținute două persoane, fiind plasați în izolatorul de detenție provizorie a DP mun. Chișinău. În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate la comiterea infracțiunii.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 8 ani.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green