collagefhdf

Contrabandă în proporții deosebit de mari cu mărfuri de larg consum! Două grupări criminale, reținute după ce activitatea le-a fost monitorizată timp de 4 luni

Două grupări infracționale specializate în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari au fost deconspirate și anihilate de ofițerii serviciilor specializate ale Vămii în comun cu procurorii. Indivizii au fost monitorizați de la începutul anului curent, interval în care a fost stabilită modalitatea de operare și identitatea mai multor beneficiari finali ai bunurilor de contrabandă.

În cadrul perchezițiilor desfășurate la depozitele deținute de către liderii grupărilor, organele de anchetă au depistat mai multe loturi de mărfuri de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte în asortiment), valoarea totală a cărora se cifrează la circa 1,5 milioane lei.

Totodată, la domiciliile suspecților au fost găsite o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicate blocuri de sistem și telefoane mobile care urmează a fi supuse expertizei informaționale.

Majoritatea loturilor de contrabandă erau achiziționate de către agenții economici beneficiari din Turcia, transportate pe cale maritimă în portul din Odessa, Ucraina,  de unde, ulterior, erau transbordate de către membrii grupării în unități de transport auto și introduse în Republica Moldova prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Actualmente, în custodia organelor de anchetă se află 5 membri ai grupărilor menționate, în privința cărora a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 de zile. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Foto: customs.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green