53615527_2235511620109545_4234500212376207360_n

Convingea femeile să îi transmită imagini intime, iar apoi le șantaja și cerea bani! Poliția a reținut un individ din Ialoveni

Un bărbat cu vârsta de 43 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut de ofițerii de investigații și procurori fiind suspectat de șantaj. Anterior, acesta a fost condamnat pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri, fiind eliberat în 2017 din locurile de detenție, unde a petrecut 23 de ani.

La 5 martie curent, o cetățeancă a Germaniei în vârsta de 38 de ani s-a plâns la Poliție că este șantajată de către un bărbat, pe care l-a cunoscut prin intermediul rețelelor sociale. Fiind audiată, victima a declarat că, începând cu luna februarie 2019, suspectul a stabilit o legătură virtuală cu aceasta, iar în urma schimbului de mesaje, bănuitul a obținut încrederea femeii.

Suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim. Ulterior, acesta a început să o șantajeze, sub amenințarea postării pe rețelele de socializare a imaginilor obținute, solicitându-i transmiterea sumei de 600 euro. La 4 martie, victima a transmis în adresa suspectului o parte din banii ceruți, prin intermediul unui transfer bancar.

Oamenii legii au constatat că individul și-a creat un profil cu identitate falsă pe una din rețelele sociale. Acesta a contactat mai multe femei, cetățence ale altor state, și prin diverse metode le determina pe acestea să-i transmită imagini personale cu caracter intim, pentru ca a șantaja ulterior victimele prin obținerea mijloacelor bănești în schimbul nerăspândirii imaginilor date.

La 12 martie 2019, bărbatul a fost reținut în Chișinău, asupra suspectului fiind depistat telefonul mobil care era utilizat în scopul gestionării profilului virtual creat. La fel, au fost depistate și mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.

Individul a fost reținut pentru 72 ore, iar în cadrul audierilor, acesta și-a recunoscut vina integral. În caz de condamnare, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 7 ani.

La moment, investigațiile pe caz continuă, pentru stabilirea tuturor victimelor sau eventualele victime ale acțiunilor suspectului.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green