gho

Coraportorii APCE au avut întrevederi cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare

Evoluțiile politice și funcționarea instituțiilor democratice în Republica Moldova au fost principalele subiecte discutate în cadrul întrevederilor deputaților cu Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Oficialii APCE au avut o discuție cu deputații din comisiile parlamentare responsabile de justiție, lupta împotriva corupției și drepturile omului – Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia control al finanțelor publice, Comisia drepturile omului și relații interetnice.

Coraportorii au mai discutat cu reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare și cu delegația parlamentară la APCE.

Coraportorii APCE s-au documentat cu privire la situația de după criza constituțională și politică din iunie 2019, măsurile luate în domeniile justiției și luptei împotriva corupției, legislația și acțiunile preconizate pentru depolitizarea justiției și a instituțiilor de stat, evoluțiile privitoare la cadrul electoral.

Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 21-24 iulie 2019. Egidijus Vareikis este deputat din Lituania, Grupul Partidului Popular European, iar Maryvonne Blondin este parlamentară din Franța, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green