cms-image-000033736

CSJ a făcut publică ultima hotărâre în dosarul ex-premierului Vlad Filat – (DOC)

Colegiul penal al Curţii Supreme de Justiţie a publicat ultima hotărâre privind respingerea recursului în anulare depus de avocații lui Vlad Filat, condamnat definitiv, în luna februarie 2017, la 9 ani de închisoare. Amintim că ex-premierul moldovean a fost recunoscut vinovat de corupere pasivă și trafic de influență în „dosarul BEM”. 

Vedeți mai jos hotărîrea integrală:

Reamintim că la 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat în primă instanță la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă. Prin aceeași sentință, politicianul a fost amendat cu 60 mii lei, privat de dreptul de a deţine anumite funcţii publice timp de 5 ani, cu retragerea distincției de stat Ordinul Republicii şi cu aplicarea măsurii de siguranță sub formă de confiscare specială a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 milioane lei.

La 11 noiembrie 2016, magistrații Curții de Apel Chișinău au men­ți­nut deci­zia Judecătoriei Buiucani în privința apli­că­rii pedep­sei cu închi­soa­rea pe un ter­men de 9 ani, modi­fi­când doar unele aspec­te cu refe­ri­re la con­fis­ca­rea bunu­ri­lor ex-premierului.

La 22 februarie 2017, Curtea Supremă de Justiție a pus punct în „dosarul Filat”. Prin urmare, pedeapsa sub formă de închisoare pentru un termen de 9 ani, dictată în dosarul ex-premierului, rămâne în vigoare și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Foto: moldova.org

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Alexei8 at |

  Acum după ce este o decizie definitivă, se poate de început procedura de valorificare a bunurilor confiscate, pentru a recupera banii cei datorează statului.

  Reply
 2. Cornel at |

  Da cum putea CSJ să-l elibereze cînd toți au auzit convorbirile telefonice dintre Filat și Shor, unde e clar ca bună ziua că mîrlanul de Filat a frecat miliardul

  Reply
 3. nina at |

  Cetateni vor ca hotii sa faca puscarie, dar nu cu bani furati sa isi cumpere libertatea.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green