sor

CSJ obligă Partidul Șor să achite 2,000,000 lei

După ce Comisia Electorală Centrală a stabilit că Partidul Șor a primit donații ilegale pentru campania electorală la parlamentarele din 24 februarie, CSJ a obligat partidul politic să achite o sumă impunătoare statului.

Astfel, reacția din partea Partidul Șor nu s-a lăsat întârziată și au venit cu un comunicat în acest sens pe site-ul său oficial.

„Hotărârea Curții Supreme de Justiție nu formulează o astfel de cerință, ci se referă doar la refuzul de a examina recursul Partidului Șor împotriva unei hotărâri anterioare a Comisiei Electorale Centrale, care, în opinia noastră, nu este corectă.

Anterior, Comisia Electorală Centrală, după ce analizat toate actele, a stabilit că Partidul Șor, într-adevăr, nu este culpabil și a constatat că a primit pentru campania electorală 2.090.000 de lei de la mai multe persoane juridice.

În ciuda faptului că Partidul Șor nu a încălcat legea, CEC a considerat că formațiunea politică trebuie să transfere această sumă în bugetul de stat.

Această decizie neîntemeiată și nedreaptă a CEC a fost atacată de avocații noștri în instanță. Cu toate acestea, de fiecare dată, instanțele judecătorești, sub diferite pretexte, nu au pus cazul pe rol.

De asemenea, la 2 decembrie, CSJ a refuzat să examineze cazul în fond. Astfel, plângerea noastră argumentată împotriva deciziei CEC nu a fost examinată în fond de nici o instanță.

În consecință, interpretarea refuzului de către CSJ ca obligativitate de a plăti sumele calculate de CEC este incorectă.

Pe 11 decembrie, Curtea Supremă de Justiție va examina un alt proces legat de acest caz. Partidul Șor așteaptă cu nerăbdare să fie examinat detaliat, care să rezulte o hotărâre legală și corectă.

În același timp, având în vedere nevinovăția noastră, suntem gata, în cazul epuizării tuturor căilor din Republica Moldova, să ne apărăm drepturile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Suntem convinși că, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță, vom obține câștig de cauză”, se arată în comunicatul emis de Partidul Șor.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green