gh-640x360

Cu ce pedeapsă s-a ales tatăl băiatului care și-a împușcat amicul de 7 ani, la Telenești

Tatăl adolescentului de 14 ani, care și-a împușcat amicul de 7 ani, la Telenești, a fost condamnat la 1 an de pușcărie pentru păstrarea neglijentă a armelor de foc. Hotărârea a fost pronunțată, acum o săptămână, în primă instanță națională. Potrivit avocatului familiei victimei, pedeapsa este una cu executare, scrie protv.md.

Amintim că tragedia a avut loc pe 18 noiembrie 2017, când un minor de 14 ani a tras dintr-o armă de foc într-un alt copil de 7 ani, care a decedat la scurt timp din cauza leziunilor grave primite. Corpul neînsufleţit al victimei a fost găsit într-o fântână din apropierea casei acestuia, unde se presupune că ar fi fost aruncat de tatăl făptașului cu scopul de a ascunde urmele.

Procurorii au stabilit că arma de vânătoare din care s-a tras aparţinea tatălui minorului de 14 ani, care a lăsat-o fără supraveghere, încărcată cu un cartuş, în odaia în care cei doi se jucau. Depistând arma respectivă, fiul său a efectuat o împuşcătură în direcţia amicului său, cauzându-i vătămări corporale grave incompatibile cu viaţa.

Procurorii continuă acţiunile de urmărire penală în privinţa adolescentului, într-un alt dosar penal distinct, acesta fiind învinuit de omor intenţionat. În prezent, adolescentul este cercetat în stare de libertate.

Foto: sputnik.md/dse.md/petitieonline.com

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green