1

,,Cum ne revenim după sărbători?”, întrebarea care se află pe buzele tuturor

Ca de obicei, și anul acesta ne-am bucurat până la extrem de mâncărurile de sărbători. Frigiderele ne-au fost pline și puțini am rezistat tentației atunci când aceasta s-a aflat chiar în fața noastră. Nu am mai ținut cont de nicio dietă și nici nu ne-a păsat ca ne-am mâncat greutatea în prăjituri, ci ne-am bucurat ca ne-am strans toata familia la masă, caci doar o dată e Crăciunul, nu?

Este de înțeles că ai decis să te bucuri de sărbători fără să te îngrijorezi cu privire la orice lucru pe care îl mănânci, însă acum sărbătorile au trecut și trebuie să revenim la un stil de viață mai sănătos. Este timpul să renunți la alimentele de sărbătoare și să îți detoxifici organismul pentru a-l menține sănătos.

Nu este nevoie să apelezi la shake-urile comercializate de detoxifiere, care sunt destul de scumpe sau de diverse suplimente pe care le găsești la farmacie. Optează în schimb pentru modalități mai naturale prin care să îți cureți corpul și să îți crești rezervele de energie!

Relaxează-te! Dexoxifierea nu se referă exclusiv la mâncare, trebuie să îți ajuți corpul și prin alte modalități! O noapte bună de somn face minuni când vine vorba de repararea celulelor corpului, așa că asigură-te ca ai un somn de calitate. Află cum să ai un somn odihnitor!

Renunță la junk food. Anumite mâncăruri nu mai au ce cauta în dieta ta: evită mai ales mâncărurile procesate și zahărul. Timp de cel puțin două săptămâni, nu mai consuma nici lactate, cafeină și alcool. Acest lucru va elimina senzația de balonare și te va face să te simți mai ușor.

Fă mișcare! O auzi mereu, dar sportul este foarte important pentru un stil de viață sănătos. Nu e nevoie să te abonezi la sală neapărat, însă mergi în plimbări, urcă scări, fă câteva genoflexiuni zilnic. Sportul face mai mult decât să te ajute la pierderea în greutate: îți crește nivelele de energie, îți conferă buna-dispoziție, te ajută la gândire și previne nenumărate boli. După o perioadă de letargie precum sărbătorile de iarnă, exercițiile fizice sunt cea mai bună idee.

Mănâncă sănătos. Alege produse integrale, proaspete, organice, naturale. Umple-ți frigiderul cu fructe și legume, leguminoase, nuci și semințe, proteine naturale. Asigură-te că farfuria ta este divers colorată atunci când mănânci: cu cât mănânci produse mai divers colorate, cu atât te asiguri că îți iei din hrana zilnică vitaminele, antioxidanții și mineralele de care ai nevoie.

Hidratează-te. Baza oricarei detoxifieri este consumarea unei cantități mari de apă. Apa îți trezește sistemul digestiv și ficatul, care sunt responsabile cu eliminarea toxinelor și deșeurilor din corp.

Tu ai inceput deja un program de detoxificare?

foto:

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green