nmnm

Cum va activa Centrul de găzduire pentru persoanele fără domiciliu din capitală în sezonul rece

În perioada 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020, Centrul municipal de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil (din str. Haltei, 2) va presta servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte: 24 din 24 de ore, 7 zile din 7.

Un raport în acest sens a fost prezentat la ședința operativă a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău.

În prezent, Centrul de găzduire este pregătit să primească beneficiarii. Astfel, recent a fost desfășurată reparație cosmetică în sufrageria instituției, în dormitoare, grupuri sanitare precum și în birourile angajaților. Totodată, au fost achiziționate lenjerii de pat și de corp pentru bărbați și femei. De asemenea, a fost salubrizat teritoriul instituției, fiind asigurat accesul la foișorul din curte și către camera de așteptare.

E de menționat că Instituția oferă beneficiarilor hrană de 3 ori pe zi. De asemenea, persoanele fără adăpost beneficiază de servicii de asanare și igienizare precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

Capacitatea Centrului de găzduire și orientare a peroanelor fără domiciliu stabil este de 100 de persoane zilnic.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green