1

Curățarea albiei râului Durlești

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a inspectat lucrările de curățare a albiei râului Durlești, în perimetrul str. Gh. Codreanu – intrarea în CIE „Moldexpo”, cu o lungime de 550 metri, care au început acum 2 săptămâni. Executanții lucrărilor sunt 2 agenții economici, care au edificat în zona complexe locative. Conform proiectului, albia râului a fost extinsă și adâncită până la cota de 2 metri. Proiectul de curățare a fost elaborat de către Institutul „Acvaproiect”. 

Potrivit primarului general, amenajarea râului Durlești necesită abordare complexă, iar podul din strada Gheorghe Codreanu urmează a fi reconstruit pentru a crește capacitatea de evacuare a apelor în acest sector. „Odată cu executarea lucrărilor, va fi evitată inundarea caselor de locuit și a blocurilor de locuință din zona străzilor Cornului si Ghioceilor”, a menționat Ion Ceban.

De asemenea, pe un alt segment al râului, cu lungimea de 2 kilometri au fost începute lucrări de curățare a albiei încă în anul 2016. În acest sens, din bugetul municipal au fost prevăzuți 15 milioane de lei.

Albia râului Durlești nu a fost curățată de mai bine de 30 de ani. Ulterior, Pretura va executa lucrări de amenajarea zonei.

foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green