fdsdfsdf

De Ziua mondială a cărții, funcționarii Parlamentului au donat cărți pentru biblioteca Legislativului

Colecția de carte a bibliotecii Parlamentului s-a îmbogățit cu mai multe exemplare din bibliotecile personale ale funcționarilor din cadrul Secretariatului Legislativului. Donația de carte a fost organizată cu ocazia Zilei mondiale a cărții și a dreptului de autor.

Secretarul general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii a menționat că inițiativa de a dona bibliotecii cărți din colecția personală, care să fie utile colegilor, este una salutabilă, iar biblioteca trebuie să fie un punct de atracție pentru vizitatorii Parlamentului.

Tot astăzi, a fost inaugurată o expoziție de carte și de publicații juridice din colecția bibliotecii Parlamentului. Aceasta cuprinde publicațiile parlamentare, apărute pe parcursul istoriei, inclusiv ziarul „Sfatul Țării” (edițiile din 1918 și 1991), „Veștile Sovietului Suprem” până la apariția „Monitorului Oficial”, Albumele Sovietului Suprem din 1976 până la Albumul Parlamentului din prezent.

Cea mai veche publicație de la expoziție este ediția din 1913 a „Organizării teritorial-administrative a Basarabiei”. Expoziția mai conține monografii ale foștilor deputați, precum și volume semnate de angajații Secretariatului Parlamentului. Cei mai fideli utilizatori ai bibliotecii Parlamentului au fost premiați cu diplome de merit.

Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor este sărbătorită anual, la 23 aprilie, începând din 1996, la iniţiativa UNESCO. Tot, astăzi, în Republica Moldova, este marcată Ziua bibliotecarului.

Biblioteca Legislativului este o bibliotecă specializată, care oferă asistență informațională în activitatea Parlamentului. Fondul de carte numără peste 7 000 de titluri de carte, ziare și reviste de specialitate, în limbile română, rusă, engleză și franceză.

Foto: Parlamentul RM via Flickr

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green