1

Declarație a directorului ANSP: În toată lumea, COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, susține că în R. Moldova 99% din decesele cauzate de COVID-19 au survenit la persoane care au avut cel puţin o comorbitate. „În toată lumea, COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”, a declarat epidemiologul la emisiunea „Punctul pe AZi” la TVR Moldova.

Potrivit datelor vociferate de Nicolae Furtună, majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19, care au decedat în urma complicațiilor, sufereau de cel puţin o comorbitate, iar peste 70% dintre decese erau însoțite de cel puţin două comorbităţi. Mai mult, în cazul a 1/3 din decese persoanele sufereau de diferite grade de obezitate, iar patologia cardiovasculară este cea care predomină în cele mai multe cazuri.

„Nu vreau să fiu judecat şi să par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur.  Oameni care se chinuiau – în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa, din nefericire, în Republica Moldova”, susține Nicolae Furtună.

foto: protv.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green