control-vamal-3_51804200

Declarațiile vamale au adus săptămâna trecută în bugetul de stat 412 milioane de lei

În perioada 19 – 25 februarie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 412 milioane lei, fiind perfectate per total 10.113 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 87 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 65 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 251.513 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 91 858 de traversări. În continuare, cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14.850 și respectiv 13.619 traversări.

Foto: publika.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green