big_discurs_in_cadrul_apce_25_ian_2017_3

Delegația Parlamentului RM, la Sesiunea de toamnă a APCE. Agenda include și o conferință dedicată conflictului transnistrean

Delegația parlamentară la APCE participă la Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care are loc în perioada 9-13 octombrie, la Strasbourg. Din componența acesteia fac parte deputații Marian Lupu, Valeriu Ghilețchi, Vlad Batrâncea, Maria Postoico și Mihai Ghimpu.

Agenda evenimentelor de la Strasbourg include Conferința parlamentară „Conflictele înghețate în Europa – o privire de ansamblu asupra conflictului transnistrean”, la care vor participa  președintele subcomisiei pentru conflictele între statele membre ale CoE, Stefan Schennach, precum și reprezentanți ai Asociației „Promo-Lex”.

Printre cele mai relevante subiecte ce urmează a fi discutate în cadrul Sesiunii APCE sunt: Raportul de activitate al Biroului și Comitetului Permanent al APCE; Monitorizarea aplicării Rezoluției 1903 (2012): promovarea și consolidarea transparenței, răspunderii și integrității membrilor Adunării Parlamentare; Apel pentru un Summit al Consiliului Europei în scopul reafirmării unității europene și pentru apărarea și promovarea securității democratice în Europa; „Lista criteriilor verificare a respectării statului de drept” a Comisiei de la Veneția; Noile amenințări la adresa statului de drept în cadrul statelor membre ale Consiliului Europei: exemple selectate.

Imagine simbol: Twitter

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green