prima

Delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de iarnă este compusă din 7 membri! Cine sunt aceștia

Delegația Republicii Moldova la Jocurile Olimpice (JO) de iarnă, care debutează astăzi, 9 februarie, la PyeongChang, este compusă din 7 membri. Pe lângă cei doi sportivi care ne vor reprezenta țara, în Coreea de Sud au mai mers antrenorii lor, un jurnalist și doi angajați ai Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS).

La PyeongChang au ajuns sportivii Nicolae Gaiduc și Cristopher Hoerl, antrenorii Nadejda Pria și Johan Frisck, jurnalistul Sandu Mihai, dar și doi reprezentanți ai Comitetului Național Olimpic: Larisa Popov (conducător de echipă) și Cristina Vasilianov (secretar general al CNOS, șef de misiune). Pe loc se află și deputatul Nicolae Juravschi, care însă nu face parte din echipa Moldovei, aflându-se în Coreea de Sud în calitatea sa de președinte al CNOS, membru al Comitetului Internațional Olimpic, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit CNOS, Nicolae Gaiduc, de 21 de ani, va participa în proba de schi fond , iar Cristopher Hoerl, fost component al naționalei Austriei, dar care reprezintă Moldova de un an și jumătate, va evolua în proba de schi alpin. Primul va intra în concurs Cristopher Hoerl. Austriacul naturalizat va debuta pe 11 februarie, ora 4:00 (ora Moldovei) la schi alpin, disciplina downhill. Apoi, pe 13 februarie, va fi cursa combinată (downhill, ora 4:30 și slalom, ora 8:00). În final, pe 15 februarie, Hoerl urmează să participe la super-G, de la ora 4:00. Al doilea moldovean, Nicolae Gaiduc, va concura pe 16 februarie, ora 8:00, la schi fond 15 km liber.

Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc în districtul sud-coreean PyeongChang, în perioada 9-25 februarie, vor fi cele mai mari din istorie, grație numărului record de participanți și atribuirii a peste 100 de medalii de aur. R. Moldova va fi reprezentată de doi sportivi: Nicolae Gaiduc și Cristopher Hoerl. În total la JO din Coreea de Sud vor participa 2.925 de sportivi din 92 de țări. Astfel, PyeongChang 2018 va depăși ca număr de participanți Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci, la care au participat 2.858 sportivi din 88 de țări.

Foto: olympic.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green