Capture

Democrații propun o nouă modificare constituțională: Judecătorii ar putea să fie aleși de popor

Partidul Democrat a pregătit un proiect de Hotărâre de Parlament pentru a însărcina Comisia Juridică a Legislativului de a elabora un proiect de lege de modificare a Constituţiei, care ar permite ca judecătorii să fie aleşi direct de către popor. Despre aceasta a declarat liderul PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal.

Potrivit președintelui democraților, deşi în ultimii doi ani în domeniul justiției s-au făcut mai multe reforme decât în toate guvernările precedente, inclusiv reforme convenite cu partenerii externi, persistă încă percepţia legată de lipsa de independenţă a justiţiei şi că diferite grupuri de interese ar interveni în activitatea justiţiei.

„Reformele făcute în domeniul justiţiei au avut menirea să întărească independenţa justiţiei, să facă judecătorii să lucreze pentru oameni, aşa cum se întâmplă în ţări cu democraţii avansate”, a declarat Plahotniuc.

Propunerea legislativă urmează să fie înregistrată în zilele următoare în Parlament. Până a fi supusă votului în Legislativ, iniţiativa va fi dezbătută pe larg cu societatea civilă şi cu grupurile profesionale interesate.

Foto: The Resume Place

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Awro at |

  Acum înțeleg ce înseamnă proModlova, asta e atunci când lăsâng geopolitica la o parte se avanasează democrația în Moldova!

  Reply
 2. Spencer at |

  În sfârșit vom avea posibilitatea să alegem judecătorii pe care-i vrem noi!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green