26907227_1606779816055717_4096649320166765749_n

Deocamdată fără cetățenia Republicii Moldova! Instanța de judecată a respins cererea lui Traian Băsescu împotriva deciziei lui Igor Dodon – (VIDEO)

Judecătoria Botanica a respins, astăzi, 22 ianuarie, cererea lui Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetățeniei, semnat de Igor Dodon acum un an.

Fostul șef de stat al României, prezent la ședință, a declarat că nu a vrea să comenteze încheierea magistraților. Acesta a mai adăugat că urmează să se consulte cu avocatul său pentru a decide dacă va ataca sau nu hotărârea la Curtea de Apel.

„Nu am ce comenta, e decizia judecătorului. Cererea a fost respinsă. Nu-mi este clar care sunt motivele, dar e hotărârea instanței de judecată și trebuie respectată”, a declarat Traian Băsescu.

Amintim că Igor Dodon și-a onorat „promisiunea” făcută încă în campania electorală pentru prezidențiale, semnând, la 3 ianuarie 2017, decretul prin care lui Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia țării noastre. Șeful statului și-a motivat decizia prin faptul că fostul președinte român ar fi devenit ilegal cetățean al Republicii Moldova, fiind ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenței urmăririi penale.

La rândul său, Băsescu a declarat că gestul „este o dovadă a faptului că lui Igor Dodon îi este teamă de el”. O lună mai târziu, fostul lider de la Cotroceni l-a atacat în judecată pe preşedintele Republicii Moldova, susținând că cetățenia i-a fost retrasă în mod „arbitrar”.

Fostul șef de stat al României, Traian Băsescu, și soția sa, Maria, au devenit cetățeni ai Republicii Moldova pe 20 octombrie 2016.

Foto: TVC 21

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Pop Mihai at |

  Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: miky_n3@yahoo.com

  Reply
 2. Anonymous at |

  Ne simţim voinici că am pespins cererea domn. T.Băsescu :?:

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green