big-reformarea-departamentului-trupelor-de-carabinieri-din-cadrul-mai-la-obiectiv-comun-1525682089

Departamentul Trupelor de Carabinieri a fost reorganizat în Inspectoratul General de Carabinieri

Departamentul Trupelor de Carabinieri a fost reorganizat în Inspectoratul General de Carabinieri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Regulamentul, structura și organigrama Inspectoratului General de Carabinieri a fost aprobată de Guvern.

Inspectoratul are misiunea de a apăra drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor, de a asigura și restabili ordinea publică, de a preveni și descoperi infracțiuni, de a proteja obiectivele de importanță deosebită, de a preveni și combate terorismul, de a asigura regimul stării de urgență, de asediu sau de război. Astfel, pe timp de pace, instituția exercită atribuții polițienești, iar pe timp de asediu sau de război – atribuții specifice Forțelor Armate.

Inspectoratul este condus de Comandantul general, numit în funcție prin hotărâre de Guvern, pe un termen de 5 ani, la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

Foto: TVR Moldova

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green