aewrtf

Depozitul de arme și muniții din gestiunea IGP, renovat conform standartelor internaționale

Depozitul de arme de calibru mic, armament ușor și muniții din gestiunea Inspectoratului General al Poliției, a fost deschis astăzi, 29 octombrie curent, după ce a fost renovat în conformitate cu standardelor internaționale.

La eveniment au participat Secretarul de Stat al MAI, Ianuș Erhan, șeful interimar al IGP, Gheorghe Balan, reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova și Centrului de Control a Armelor Mici și Armamentelor Ușoare din Europa de Sud-Est (SEESAC).

Menționăm că, relocarea și renovarea depozitului de armament din gestiunea IGP a constituit o prioritate a Ministerului Afacerilor Interne de mai mult de 10 ani. Suma totală a proiectului fiind de 212.000 de dolari, bani oferiți de UE și implementat de către UNDP – SEESAC.

Obiectivul acestui proiect este renovarea infrastructurii depozitului și a două camere de păstrare a corpurilor delicte din Bălți și Cahul, conform standardelor europene.

„IGP susține integral prioritățile prevăzute de obiectivele ONU de dezvoltare durabilă și va depune toate eforturile ca climatul de securitate al cetățenilor să fie la cel mai înalt nivel. Astfel, renovarea acestui depozit întrunește toate normele de securitate aprobate la nivel european”, a menționat Secretarul de Stat al MAI, Ianuș Erhan.

PNUD și SEESAC au finanțat mai multe proiecte din cadrul IGP și continuă să fie un suport durabil în consolidarea laboratorului balistic, echipamentului modern aferent documentelor ce certifică dreptul de posesor și permis de port armă, expertizei în modernizarea registrului de stat al armelor, creării punctului focal și a comisiei naționale SALW, a instruirilor naționale și regionale.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green