1

Desfășurarea evenimentelor și acțiunilor culturale în aer liber – permisă

La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a permis desfășurarea în aer liber a acțiunilor culturale, organizate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și a Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 7 septembrie.

Totodată, a fost aprobată și Instrucțiunea privind măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice şi de cinema.

Prin urmare, a fost stabilit un set măsuri de precauţie obligatorii, precum: purtarea măștilor, limitarea accesului, măsurarea temperaturii, evitarea cozilor, menținerea distanței fizice între spectatori, dar și între artiști și public ș.a.

Instrucțiunea mai prevede delimitarea clară a spațiului în care se va desfășura evenimentul; evitarea scenelor teatrale care presupun contact fizic apropiat (la o distanță mai mică de 1 metru) mai mult de 15 minute, dar și evitarea organizării comercializării și consumului de produse alimentare şi băuturi alcoolice.

foto: mecc.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green