vvvv_1

Deținut, amenințat cu moartea de alți pușcăriași și impus să le dea 65.000 de lei! Bărbatul a fost șantajat timp de 2 ani – (VIDEO)

Șapte persoane cu vârsta cuprinsă între 31 și 42 de ani, sunt cercetate penal pentru șantaj. Patru dintre suspecți își ispășesc pedeapsa în penitenciarele din țară, alți trei care se aflau la libertate au fost reținuți pentru 72 de ore. Potrivit Poliției, indivizii ar fi obținut de la un deținut dintr-un penitenciar din sudul țării 65.000 de lei.

În luna mai 2017, ofițerii de investigații au intrat în posesia unei informații, precum că un deținut dintr-un penitenciar din sudul țării, sub un pretext inventat, este șantajat de un grup de deținuți. Aceștia, începând cu anul 2015 și până în 2017, prin amenințare cu moartea și răfuială fizică, au pretins și au primit de la victimă mijloace financiare în suma de 65.000 lei. S-a stabilit că toate aceste presiuni aveau loc în diferite închisoari, unde victima își ispășea pedeapsa, motivul fiind identic – pierderea în jocurile de hazard.

La fel, infracțiunea era coordonată de alți deținuți, așa numiți lideri ai penitenciarelor vizate, iar scopul principal al acestor fărădelegi consta în determinarea executării necondiționate a cerinţelor lor criminale. Transmiterea mijloacelor financiare extorcate era înfăptuită prin diverse modalități: transmiterea banilor cheș rudelor apropiate ale deținuților, cât și transferul bancar pe numele acestora.

Ca urmare a măsurilor petrecute, la 1 și 6 februarie 2018, de către angajaţii Direcției combaterea crimei organizate, în conlucrare cu Inspectoratul de poliție Leova și BPDS „Fulger”, precum și în comun cu Procuratura orașului Leova și DIP, a avut loc faza finală a operaţiunii documentate, ca rezultat, fiind reținuți trei suspecți domiciliați în orașele Leova și Anenii – Noi, aflați la libertate, și documentați alți patru indivizi aflați în detenție.

Concomitent, au fost petrecute 10 percheziţii autorizate, dintre care patru dintre ele au avut loc în 3 penitenciare din Republica Moldova, unde ca rezultat au fost depistate şi ridicate un şir de obiecte,  care servesc drept probă în cadrul dosarului penal.

Conform legislației, dacă va fi demonstrată vinovăția suspecților, aceștia riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 7 la 10 ani.


Foto/Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green