11

Dezinfectanți, măști și mănuși fără acte, depistate de polițiști

Ofițerii Direcției investigare a fraudelor economice din cadrul Inspectoratului național de investigație,  au documentat cinci cazuri de activitate ilicită, privind producerea și comercializarea măștilor medicinale și a gelurilor antiseptice, utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19.

Astfel, în municipiul Chișinău, polițiștii  au  documentat cinci persoane care comercializau soluții cutanate (dezinfectante), mănuși și măști medicinale în lipsa certificatului de calitate pe produsul finit, autorizaţiei sanitare de funcţionare și a documentelor care ar permite asemenea  gen de activitate.

Astfel, polițiștii au depistat  4 931 de recipiente cu soluții cutanate, în sumă de peste   195 mii de lei, 4 850 de măști medicinale de protecție, în valoare de 50 mii de lei și 100 de perechi de mănuși medicinale, în  valoare de 375 lei.

Pe aceste  cazuri  au fost întocmite procese verbale contravenționale, care urmează a fi expediate în judecată  pentru examinare  și decidere asupra corpurilor delicte.

De asemenea, ofițerii de investigații  au  documentat activitatea frauduloasă a unei întreprinderi, specializată în fabricarea și comercializarea soluțiilor destinate construcțiilor, precum grund, clei, dispersie PVA, adeziv silicat, sticlă sodică.

Agentul economic a  produs  ilegal o soluție pe care o comercializează drept dezinfectant cu denumirea ”Dezigel, gel anti-COVID 19/20”, ambalată în butelii de plastic destinate cleiurilor cu volum de 5 și 0,25 litri.

În urma acțiunilor întreprinse,  polițiștii au  ridicat marfa  (dezinfectant) în valoare de peste 191 mii lei.

La fața locului  a fost sesizat Centrul de Sănătate Publică Chișinău, care a constatat activitatea de producere în condiții antisanitare, în lipsa actelor permisive care reglementează producerea substanțelor biocide.

Agentul economic  riscă  proces contravențional sau penal.

Solicităm repetat cetățenilor să nu profite de situația epidemiologică din țară și să practice astfel de activități ilegale, în defavoarea cetățenilor.

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Radu at |

  Informația nu este verifică.
  Întreprinderea deține aviz sanitar pentru aceste produse.
  Mai mult că atît informația este redată distorsionat, ori măștile și mănușile au fost ridicate, cel mai probabil de alți agenți economici …
  Ar fi bine să contactați reprezentanții întreprinderii înainte de pu licarea acestei știri…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green