turcia

Dezvoltarea cooperării între Poliția de Frontieră și Republica Turcia

Despre relațiile de cooperare și schimbului de bune practici între Poliția de Frontieră din Republica Moldova şi autoritățile de frontieră a Republicii Turcia s-a discutat ieri, 22 ianuarie curent, în cadrul întrevederii șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Corneliu Groza și domnul Ozgen AKAY, consulul Ambasadei Republicii Turcia la Chișinău.

Cu ocazia întrevederii, cei doi oficiali au reliefat aspecte legate de dezvoltarea relațiilor de cooperare existente între cele două autorități de frontieră și aspecte de interes înregistrate la frontieră cum ar fi, preluarea bunelor practici în domeniul contracarării și combaterii migrației ilegale, precum și a criminalității transfrontaliere.

Un alt subiect examinat a fost, dezvoltarea sustenabilă și necesitatea perpetuării unui schimb de informații în domeniul analizei riscului cu privire la: combaterea traficului internațional de droguri, cazurilor de trecere ilegală a frontierei, dar și a uzului de fals documentar, precum și alte ilegalități transfrontaliere.

În context, șeful IGPF Corneliu Groza a punctat despre importanța menținerii și fortificării dialogului între părți, accentuând că Republica Turcia rămâne a fi un partener important pentru instituția de frontieră cu un potențial enorm. ,,Poliția de Frontieră vă mulțumește pentru suportul acordat, în special în domeniul de instruire și să vă asigur că instituția pe care am onoarea să o conduc este deschisă pentru a dezvolta în continuare cooperarea bilaterală existentă într-un format de încredere și respect reciproc”, a menționat Corneliu Groza.

Totodată, interlocutorii au abordat o serie de deficiențe identificate în cadrul Poliției de Frontieră din ultima perioadă și au venit cu unele soluții comune de remediere a acestora. Subsecvent, au fost puse în discuție aspecte referitoare la acțiuni concrete pe viitor în domeniile care necesită sporirea capacităților profesionale. Respectiv, în perioada imediat următoare vor fi identificate direcțiile de conlucrare și planificate activități comune, cu suportul Republicii Turcia.

La rândul său, domnul Ozgen AKAY a reconfirmat sprijinul şi deschiderea partenerilor Turciei pentru o cooperare durabilă întru susținerea Poliției de Frontieră în evoluție continuă, pe toate segmentele propuse, reiterând disponibilitatea pentru a identifica mecanismele ce contribuie la facilitarea schimbului de experiență și realizarea eficientă a acestora.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green