media_151490338306169300

Directorul companiei „ProImobil”, Vlad Musteață, transferat din arest la domiciliu sub control judiciar

Directorul companiei „ProImobil”, Vlad Musteață, a fost transferat din arest la domiciliu sub control judiciar. La sfârșitul săptămânii trecute, magistrații au decis schimbarea măsurii preventive, după cum anunță reprezentanții Inspectoratului General de Poliție. 

Potrivit IGP, Vlad Musteață nu mai este urmărit international și urmează să fie eliberat de către autoritățile italiene. Cazul este instrumentat de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Directorul agenției imobiliare „ProImobil” a fost reținut și arestat în Italia în luna noiembrie 2017, urmând a fi extrădat autorităților din Republica Moldova. În luna septembrie, pe numele lui Musteață a fost emis un mandat de arest pentru 30 de zile, afaceritul fiind anunțat în căutare internațională.

Amintim că la sfârșitul lunii august 2017, procurorii PCCOCS au descins un șir de percheziții la agenția imobiliară „ProImobil” într-un dosar inițiat la 24 august 2016 privind evaziunea fiscală în proporții deosebit de mari. Potrivit datelor anchetei, factorii de decizie ai companiei ar fi organizat și folosit o schemă de gestionare a activităţii întreprinderii prin intermediul mai multor persoane, în scopul prestării serviciilor de comercializare a bunurilor imobile, cu încasarea mijloacelor băneşti în numerar, care nu erau reflectate în evidenţa contabilă a întreprinderii.

Foto: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green