jh

Directorul interimar al SPPS exclude că accidentul cu implicarea coloanei prezidențiale ar fi fost provocat intenționat

Directorul interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea, exclude faptul că accidentul cu implicarea coloanei prezidențiale ar fi fost provocat intenționat.

„Excludem 100% versiunea unui atentat asupra președintelui. S-a făcut o analiză și s-a stabilit că a fost un accident. Șoferul camionului, din cauză că era traseul umed, nu a adaptat viteza automobilului bine și era să intre în coleziune cu automobilul din față.

Pentru a evita aceasta coleziune a întors volanul în stânga și a intrat în coleziune cu automobilul principal din coloana prezidențială. Noi am verificat versiunea atentatului. Șoferul care era la volanul acelui camion se deplasează de mai mult timp pe acest traseu.

În acea zi, el a fost și a livrat marfa la Ungheni, apoi la Nisporeni și se întorcea cu camionul plin. Un al indiciu este că această deplasare a președintelui a apărut spontan și pentru a pregăti un atentat asupra coloanei trebuie de mai mult timp.

Trebuie să știi la ce oră și pe ce traseu se va afla coloana, ceea ce șoferul comionului nu avea de unde să știe. În momentul impactului, camionul avea 60 km/h. Pur și simplu, el nu a adaptat viteza pe carosabilul umed.

Acest accident s-a întâmplat în vârf de pantă, unde vizibilitatea era reducă. Coloana circula regulamentar. În față avea un echipaj INP. Ofițerii care se aflau în coloană aveau viteza de 90 km/h”, a declarat Anatolie Golea pentru ProTV.

Amintim că duminică, 9 septembrie, pe traseul Strășeni – Călărași, două mașini din coloana oficială a șefului statului au fost implicate într-un accedent rutier. Automobilele s-au lovit în plin cu un autocamion al companiei „Floreni”. În urma impactului, unitățile de transport din cortegiul prezidențial s-au răstunat la marginea carosabilului. Alături de Igor Dodon se aflau, potrivit unor surse, mama, soția și unul dintre fii săi.

În aceeași zi, membrii PSRM au afirmat că accidentul rutier nu ar fi fost unul întâmplător, catalogându-l ca pe un „atentat la viața președintelui”.

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Sigur, nu este vinovat șoferul…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green