1478030041

Directorul unui internat din Chișinău și un afacerist, trimiși în judecată pentru exploatarea sexuală a unui copil

Procurorii au expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a directorului unui Gimnaziu-Internat din mun. Chişinău şi unui om de afaceri din mun. Chişinău. Cei doi sunt acuzați de trafic de copii.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că directorul Gimnaziului a transmis omului de afaceri un copil plasat în instituţia de învăţământ, pentru exploatare sexuală necomercială.

Ca urmare, cu acordul directorului, copilul, care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, în perioada lunilor mai-septembrie ale anului 2017, a locuit într-un apartament din mun. Chişinău închiriat de către sponsor, unde a fost exploatat sexual de către el.

În luna septembrie 2017, în rezultatul intervenţiei procurorilor şi ofiţerilor, copilul a fost salvat şi plasat în custodia organelor publice abilitate, acestuia fiindu-i acordată asistenţa socială şi psihologică necesară.

În prezent inculpaţii se află în stare de arest. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi ei riscă pedeapsa de la 15 până la 20 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani, ori detenţie pe viaţă.

La moment, în baza mai multor plângeri, sunt în desfăşurare investigaţii privind pretinsele acţiuni de  tortură, tratamente inumane şi degradante, comise în privinţa elevilor din cadrul aceluiaşi Gimnaziu-Internat din mun. Chişinău.

Foto: ria.ru

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green