1.1

Dodon a avut înrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în țara noastră, Zhang Yinghong.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor moldo-chineze, dar și situația legată de pandemia cu noul coronavirus. Igor Dodon a apreciat buna cooperare dintre statele noaste în toate domeniile de interes comun, exprimând gratitudine pentru asistența considerabilă oferită de China țării noastre în diverse domenii de importanță majoră.

În mod special, șeful statului a exprimat gratitudine părții chineze pentru sprijinul acordat statului nostru în combaterea și prevenirea răspândirii coronavirusului de tip nou.

Președintele țării a subliniat că ajutorul umanitar care urmează să vină în cel mai scurt timp din Republica Populară Chineză în Moldova și care constă din circa 3 tone de medicamente, materiale și echipamente medicale necesare, inclusiv 100 mii de respiratoare de protecție, peste 2500 de teste diagnostice etc., va fi extrem de binevenit în contextul acțiunilor întreprinse de autoritățile Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

Pe final, interlocutorii au fost unanimi în opinia privind oportunitatea de a continua o agendă de acțiuni axată pe dezvoltarea noilor perspective de aprofundare a cooperării moldo-chineze.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green