11

Dodon a îndemnat să fim pregătiți de un număr mai mare de infectați cu COVID-19

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere la Primăria mun. Chișinău cu celula de criză la nivel de municipiu din care fac parte reprezentanții executivului, șefii de întreprinderi municipale, viceprimarii.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre situația din oraș, planurile legate de combaterea și prevenirea infectării cu virusul de tip nou COVID-19, interacțiunea cu instituțiile statului.

Șeful statului a apreciat faptul că toate regiile municipale activează, orașul este salubrizat, dezinfectat cu regularitate, transportul public lucrează conform orarului stabilit anterior, astfel fiind asigurată funcționalitatea capitalei.

Igor Dodon a salutat că marea parte a chișinăuienilor au conștientizat riscurile și pericolul legat de răspîndirea COVID-19 și dau dovadă de responsabilitate.

Totodată, Președintele țării a atenționat că în următoarea perioadă numărul persoanelor infectate ar putea crește și autoritățile vor trebui să fie pregătite de următoarea etapă, mult mai dificilă, cu care ne vom confrunta. În prezent, conducerea țării analizează posibilitatea de a deschide mai multe centre de triere, de creare a unor laboratoare regionale la Bălți, Cahul, Comrat, Edineț și Transnistria, dar și suplinirea locurilor în spitale.

Igor Dodon și-a exprimat convingerea că doar consolidat și cu eforturi comune vom reuși să facem față provocărilor. Șeful statului consideră că Chișinăul este localitatea cu cel mai mare risc de infectare cu coronavirus ținînd cont de concentrarea maximă a populației. „În capitală locuiesc circa 1 mln de cetățeni ceea ce constituie 1/3 din toată populația țării. Aici este cel mai mare flux de cetățeni, tot aici fiind transportați și tratați o bună parte din pacienții infectați din țară”, a subliniat Președintele.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green