cvb

Dodon a invitat la discuții liderii PSRM, PDM și ACUM: „Constat un blocaj politic post-electoral…” – (VIDEO)

Președintele Igor Dodon a susținut astăzi un briefing în cadrul căruia a declarat că se constată un blocaj politic post-electoral, din care cauză nu se prevede nicio majoritate parlamentară, deci nici șansele formării unui nou guvern, care să se ocupe de problemele socio-economice.

„Cetățenii nu pot aștepta la nesfîrșit realizarea promisiunilor electorale, în timp ce partidele politice se dușmănesc între ele și se întrec în declarații acuzatoare. Orice zi care nu ne apropie de o nouă guvernare, e o zi pierdută pentru economie și pentru stabilitatea țării. De aceea, consider că trebuie cît mai repede să oferim claritate – sau încep negocierile la modul serios, sau partidele să declare deschis că preferă să meargă în alegeri anticipate și să-și asume toate consecințele, și într-un caz, și în altul”, a declarat șeful statului.

În acest sens, președintele a invitat la dialog liderii partidelor care au capacitatea să creeze o majoritate parlamentară, într-o formulă sau alta, pentru a discuta cu ei situația actuală din noul legislativ și perspectivele politice pe care le putem oferi țării.

Astfel, Igor Dodon a invitat marți, 26 martie, la Reședința de Stat, reprezentanții PSRM, PDM și ai Blocului ACUM, la orele 14:00, 15:00 și, respectiv, la 16:00.

Potrivit șefului statului, acestea sunt formațiunile care dispun de numărul necesar de mandate parlamentare pentru a decide soarta și configurația viitoarei guvernări.

În urma discuțiilor separate cu echipele celor trei formațiuni, Igor Dodon spune că își rezervează dreptul de a ieși cu concluziile finale, după care va anunța următorii pași.


Foto/Video: presedinte.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Spencer at |

  Igor Dodon invită oficial la Președinție pe Maia Sandu și Andrei Năstase: „Trebuie să avem o discuție serioasă”, tipa – treci diseară pe la mine, este șeva de grăit, e ș două pivi de Belîi Medvedi, una ț-o plătesc eu :D Penibil.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green