Omagii-aduse-Regelui-Mihai-I-la-Palatul-Regal-1000x600

Dodon a refuzat propunerea lui Candu privind declararea zilei de doliu național în memoria Regelui Mihai al României

Andrian Candu i-a propus președintelui Igor Dodon declararea zilei de 16 decembrie, ziua în care va fi înmormântat Majestatea Sa Regele Mihai al României, drept zi de doliu național. 

„Pentru a păstra tradiția lansată frumos anul trecut de fostul Președinte Nicolae Timofti, dar luând în considerație și istoria care ne leagă de Familia Regală, ar fi bine ca ziua de sâmbătă să fie declarată zi de doliu național”, a declarat speakerul.

La rândul său, șeful statului a refuzat propunerea șefului Legislativului, Despre aceasta a anunțat șefa serviciului de presă a Președinției, Carmena Sterpu. Potrivit sursei citate, Igor Dodon „nu consideră că e cazul ca Republica Moldova să declare zi de doliu ca urmare a decesului unui conducător sau monarh al altui stat”.

Amintim vă delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de președintele Andrian Candu, a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai al României la Castelul Peleș, unde a fost așezat corpul neînsuflețit al Regelui.

Regele Mihai I a încetat din viață la 5 decembrie curent, la reședința privată din Elveția. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, la 16 decembrie 2017.

Foto: telegraphonline.ro

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Camelian Propinatiu at |

  Dodon si Voronin ar fi trebuit sa declare doliu national mai întâi pt ca însusi tovarasul Stalin l-a decorat pe Regele Mihai cu Ordinul Pobeda si mai apoi din pricina catastrofei umanitare de azi ca (v. Wikipedia) RO are PIB (nominal) pe cap de locuitor 9.474 dolari, pe când Republica Moldova doar 1.926 dolari.

  Reply
 2. Anonymous at |

  Domn DODON îşi face de cap :?: :?: :?: :?: :oops: :shock:

  Reply
 3. Anonymous at |

  Ce-i cu domnul Dodon, comemorarea este pentru tot neamul românesc.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green