11

Dodon anunță că va dizolva Legislativul dacă în următoarele două săptămâni nu va fi creată o majoritate parlamentară

Președintele Igor Dodon va dizolva Legislativul dacă în următoarele două săptămîni nu va fi creată o majoritate parlamentară. Despre aceasta, șeful statului a anunțat în cadrul unui briefing de presă. 

„În 27 de ani de independență, în premieră, la expirarea a circa 3 luni după alegerile parlamentare și 2 luni după prima ședință a noului Parlament nu avem nici Președinte al Parlamentului, nici majoritate parlamentară și nici Guvern funcțional. Condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Reiterez că cetățenii așteaptă rezultate, așteaptă crearea majorității parlamentare și deputații trebuie să înceapă să muncească”, a menționat Igor Dodon.

În context, președintele s-a adresat deputaților aleși să formeze cât mai curând o majoritate parlamentară și un Guvern sau „să recunoască faptul că rânza moldovenească nu le permite să găsească limbă comună”, fapt care va conduce la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Șeful statului a dclarat că s-a adresat astăzi la Curtea Constituțională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, sau după 21 martie – data ședinței de constituire a noului Parlament.

„Cel mai probabil, au rămas doar 2 săptămâni, până pe 7 iunie, și dacă în această perioadă deputații nu găsesc un consens și nu creează o majoritate parlamentară, atunci președintele va fi nevoit să dizolve Parlamentul, iar deputații să-și asume consecințele în cadrul alegerilor anticipate”, a subliniat Igor Dodon.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Elena at |

  Hai ca e prea de tot, am ajuns la limita timpului, trebuie de ales o guvernare si creat aparatul parlamentului. Celor din blocul ACUM vad ca le pare gluma si cred ca a cheltui inca odata bani pentru alegeri pare logic.

  Reply
 2. Alexei at |

  Vom ajunge în haos instabilitate, posibil leul se va deprecia, vor crește preturile, etc … pe simplu motiv că ratații din ACUM vor funcții și își șterg picioarele de popor și promisiunile făcute oamenilor

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green