25994978_2235229606503032_4224020313938860684_n

Dodon comentează numirea noilor miniștri: „Sunt lipsiți de legitimitate și vor intra în funcție cu prezumția vinovăției pentru modul în care au fost învestiți”

Miniștrii numiți astăzi în funcție prin decretele președintelui interimar, Andrian Candu, sunt lipsiți de legitimitatea cuvenită și vor intra în funcție cu prezumția vinovăției pentru modul în care au fost învestiți, dar și pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte. Declarația aparține șefului statului, Igor Dodon. 

„În alt context politic și geopolitic, ar fi fost justificată o ieșire în forță a poporului pentru a pune capăt acțiunilor sfidătoare ale guvernării. Acum însa, când până la declanșarea alegerilor parlamentare au rămas doar câteva luni, trebuie să evităm emoțiile și dorința de a pedepsi Guvernul cu orice preț. Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime și va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie și anticipate”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Însă, orice răbdare are limite, menționează președintele. Potrivit șefului statului, guvernarea trebuie să renunțe la practicile de trișare a statului de drept și de compromitere a Constituției și a instituțiilor statului.

„Și opoziția socialistă și Președinția își rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetățeni pentru a pune capăt acestor fărădelegi și abuzuri constituționale. Să aveți în vedere, domnilor din Guvern și din majoritatea parlamentară, că cetățenii totul văd și totul înțeleg. Cu cît mai antisocial și antistatal vă comportați acum, cu atît mai dureroasă va fi lovitura pe care o veți primi. Rugăți-vă să primiți această lovitură abia în alegerile parlamentare, nu mai devreme”, a mai adăugat Igor Dodon.

Precizăm că în dimineața zilei de astăzi, noii membri desemnați ai Cabinetului de Miniștri au depus jurământul de învestire. Decretele au fost semnate de șeful Legislativului, Andrian Candu, care a exercitat interimatul funcției de președinte al țării pentru remanierea guvernamentală.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green