dodon filat

Dodon: Eliberarea lui Filat a fost pregătită de Guvernul Sandu

Preşedintele Igor Dodon insistă pe faptul că eliberarea condiţionată a fostului premier Vlad Filat a fost pregătită de Guvernul Maiei Sandu.

“Eliberarea lui Vlad Filat a fost o surpriză pentru noi toţi. Există multe dovezi că acest lucru a fost pregătit de Guvernul Maiei Sandu, în special de ministrul Justiţiei, Olesea Stamate. Această procedură a fost pregătită în ultimele 4-5 luni.

În acest timp, au fost mai multe hotărâri judecătoreşti, pedeapsa închisorii a fost redusă cu 709 de zile. Aceste decizii nimeni nu le-a contestat.

Nu am nimic personal împotriva lui Vlad Filat, dar cine încalcă legea trebuie să-şi execute pedeapsa. Hoţul trebuie să stea la închisoare”, a spus Dodon.

El a menţionat că eliberarea lui Filat a creat un precedent foarte periculos.

“Această prevedere poate fi aplicată şi altor deţinuţi – hoţi, violatori, hoţi în lege. Acum şi alţii se pregătesc să iasă din închisoare conform aceluiaşi scenariu. Dar noi nu vom lăsa aşa”, a promis Dodon.

Întrebat dacă intenţionează să-l dea în judecată pe liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a venit cu acuzaţii în adresa Preşedintelui, Dodon a spus că nu va face acest lucru.

“Prea multă onoare pentru mine ca să-l dau în judecată. Oamenii să-l judece. Şi acest lucru se întâmplă deja, aţi văzut ce s-a întâmplat la alegerile primarului Chişinăului”, a spus Dodon.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green