IMG_8385

Dodon, la întrevederea cu Putin: „Mizăm în continuare pe sprijinul Rusiei în promovarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean”

Republica Moldova mizează pe continuarea participării active a Federaţiei Ruse la negocierile privind reglementarea diferendului transnistrean, proces în care acestui stat îi revine un rol foarte important. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul întrevederii de la Soci cu președintele rus, Vladimir Putin. 

„Contăm în continuare pe sprijinul Rusiei în promovarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean şi suntem interesaţi de un progres real în domeniul dat pe parcursul anului curent. Susţinem constant reglementarea politică a conflictului transnistrean în cadrul formatului de negocieri „5+2” în condiţiile respectării principiilor de suveranitate şi integritate teritorială a Republicii Moldova, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene”, a menționat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a declarat că pledează pentru continuarea promovării unui dialog direct între Chişinău şi Tiraspol la nivel de lideri, reprezentanţi politici, reprezentanți ai societăţii civile şi grupuri de lucru în scopul consolidării încrederii pentru rezolvarea problemelor actuale, cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului.

Totodată, președintele moldovean a apreciat rolul pe care l-a avut şi continuă să-l aibă actuala misiune de menținere a păcii pe Nistru cu participarea pacificatorilor ruşi.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green