1

Dodon lăsat cu mâna întinsă de către Chicu

Președintele țării Igor Dodon a avut o întrevedere cu ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi și cu prim-ministrul, Ion Chicu.

Astfel, în cadrul ședinței șeful statului a ținut să puncteze 3 elemente de bază.

Primul ține de promovarea politicii externe echilibrate, ceea ce prevede implementarea angajamentelor internaționale, în primul rând, a Acordului de Asociere cu UE și relațiile strategice cu Federația Rusă.

“Am reiterat importanța continuării parteneriatului strategic cu România, Statele Unite, Turcia și alte state. Am subliniat că Republica Moldova nu trebuie să caute dușmani, ci prieteni, atît în Est, cît și în Vest”, a spus Dodon.

De asemenea, din spusele șefului statului, punctul doi vizează activitatea Ministerului de Externe, care urmează să se desfășoare pe baza criteriilor de profesionalism, cu o disciplină strictă și fără implicare în jocuri politice sau de partid, cum a fost anterior.

“Referindu-mă la activitatea ambasadorilor, am subliniat necesitatea conștientizării de către ei a faptului că nu sunt numiți în funcție pentru a se odihni, ci pentru a munci, întru dezvoltarea statului și aprofundarea relațiilor cu partenerii noștri externi, fiind remunerați din banii contribuabililor.

Am menționat că eficiența fiecărui ambasador va fi apreciată în funcție de atragerea investitorilor din țara de destinație în Republica Moldova și promovarea imaginii țării noastre, iar în lipsa unor rezultate palpabile într-o perioadă de 6-12 luni, acesta ar putea fi rechemat”, a conchis Dodon.

Pe final de întrevedere președintele țării a mulțumit tuturor și și-a cerut voie de la premier să meargă mai departe conform agendei sale de lucru.

Surprinză însă, atunci când Dodon a vrut să dea mâna cu Chicu, acesta l-a refuzat lăsându-l cu mâna întinsă din motive necunoscute.

Cei doi s-au ridicat de la masa de convorbiri și au mers mai departe la muncă.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green