igor-dodon-il-invita-pe-klaus-iohannis-sa-viziteze-republica-moldova-38505

Dodon o ține pe-a lui: „Deschiderea Biroului NATO la Chișinău este un motiv de mare îngrijorare…”

Deschiderea la Chișinău a Biroului de Legătură al NATO constituie un prilej de mare îngrijorare. Graba cu care Guvernul Republicii Moldova acționează în acest sens  comportă riscuri sporite pentru securitatea națională a statului. Este declarația făcută astăzi de președintele Igor Dodon, în contextul inaugurării Oficiului NATO. 

Potrivit șefului statului, având în vedere provocările regionale existente, Biroul de Legătură al NATO la Chișinău nu va contribui la consolidarea societății de pe ambele maluri ale Nistrului și la întărirea stabilității politice în Republica Moldova.

„Doresc să afirm că noi suntem recunoscători țărilor NATO pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în soluționarea unui șir de probleme de ordin ecologic și umanitar. Suntem dispuși să dezvoltăm și de acum încolo asemenea relații care să nu aibă un caracter ambiguu din punct de vedere al respectării Constituției țării noastre.

Luând în considerare situația creată, noi venim cu inițiativa de a desfășura în Moldova o conferință internațională cu genericul „Neutralitatea permanentă a Moldovei – factor de stabilitate și dezvoltare sau noua provocare în relațiile dintre Est și Occident”, preconizată să aibă loc în primul semestru al anului 2018. Obiectivul viitoarei conferințe este de a elabora un set de recomandări care să contribuie la asigurarea stabilității și securității Republicii Moldova și la menținerea păcii în această regiune a Europei”, spune Igor Dodon.

Precizăm că astăzi, 8 decembrie, la Chișinău a fost deschis Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova. Acesta este o misiune diplomatică cu experţi din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova, nu are implicaţii militare şi este instituit în conformitate cu prevederile Acordului, semnat la Bruxelles, pe 29 noiembrie 2016, de către prim-ministrul Pavel Filip şi Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Foto: agora.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green