11

Dodon: „Propunerea Maiei Sandu de a înainta candidatura lui Nicolae Popescusa la conducerea MAEIE este o decizie corectă”

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu. Șeful statului l-a felicitat cu ocazia numirii în această funcție de răspundere și i-a urat succes.

„Consider că dl Popescu este un profesionist, iar propunerea Prim-ministrului, Maia Sandu de a înainta candidatura sa la această funcție, este o decizie corectă”, a subliniat Igor Dodon. De asemenea, președintele și-a exprimat speranța în vederea unei bune colaborări cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în frunte cu o nouă conducere.

În același timp, șeful statului a constatat cu regret lipsa aproape totală a unei colaborări dintre Administrația Președintelui și MAEIE în perioada fostului ministru. În context, Igor Dodon a indicat necesitatea efectuării unei analize a activității unor ambasadori ai Republicii Moldova, care, în această perioadă, dezinformează partenerii noștri externi cu privire la procesele politice care au loc în țară. Nicolae Popescu a menționat că statutul de ambasador îi obligă să prezinte statul în ansamblu și nu un partid politic, așa cum se întîmplă în prezent.

În cursul dialogului, interlocutorii au mai discutat chestiuni ce țin de promovarea unei politici externe echilibrate a Moldovei și au menționat importanța menținerii tuturor acordurilor internaționale încheiate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană. De asemenea, părțile au reiterat interesul obiectiv al țării noastre privind restabilirea parteneriatului deplin cu Federația Rusă.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green