IMG_8300

Dodon s-a întâlnit cu reprezentanţii societăţii civile din regiunea transnistreană pentru a discuta crearea unei platforme de dialog

Președintele Igor Dodon a avut, în weekend, o întâlnire neformală cu reprezentanţii societăţii civile din regiunea transnistreană în contextul dezvoltării ideii privind crearea unei Platforme de dialog social pentru împăcare şi conсiliere între cele două maluri ale Nistrului.

La eveniment au participat reprezentanţi ai societății civile, cercurilor de afaceri și autorităţilor locale din regiune. Cei prezenţi au discutat situaţia actuală cu privire la Transnistria, precum şi problemele cu caracter politic, economic şi social.

Locuitorii din regiunea transnistreană au susținut propunerea de a promova iniţiative constructive ce ţin de soluţionarea problemelor sociale, umanitare şi economice, cu care se confruntă cetăţenii de rând şi oamenii de afaceri locali. În special, este vorba despre chestiuni legate de cetățenie, evidența actelor de stare civilă, înlesniri la procurarea poliței de asigurare medicală ș.a.

„Subliniez importanţa acestei discuţii, deoarece a avut loc înainte de întrevederea pe care o voi avea curând cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin cu care voi discuta şi probleme ce ţin de Transnistria”, a declarat Igor Dodon.

Președintele ţării le-a mulţumit participanţilor la întrevedere menţionând că dialogul în acest format trebuie continuat, deoarece poartă un caracter reciproc util şi contribuie la sporirea nivelului de încredere şi înţelegere între cele două maluri ale Nistrului.

Foto: presedinte.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green