18527922_1914503081909021_4584232211740118881_n

Dodon: „Sunt categoric împotriva desfășurării marșurilor comunității LGBT”. Ce fel de manifestații a anunțat președintele pentru ziua de 21 mai

În contextul marșului comunității LGBT din Republica Moldova, programat pentru duminică, 21 mai, președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că este „categoric împotriva desfășurării acestei manifestații”.

„Am adus la cunoștința ambasadorului SUA în Republica Moldova, James D. Pettit că nu este doar poziția mea personală dar și a majorității covîrșitoare a cetățenilor Republicii Moldova. Am menționat foarte clar că astfel de acțiuni contravin flagrant valorilor noastre tradiționale, religiei ortodoxe și moralității. Ele nu pot și nu vor fi acceptate de mine personal, dar și de întreaga societate”, a scris Dodon într-un mesaj postat pe Facebook.

În context, șeful statului a comunicat că a dispus organizarea amplelor manifestări de susținere și promovare a valorilor familiei tradiționale, care vor începe duminică, ora 11:00 în Piața Marii Adunări Naționale.

Igor Dodon a fost acuzat anterior de mai multe că recurge la declarații homofobe și promovează intoleranța. Anul trecut, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a fost obligat să achite despăgubiri morale în sumă totală de 13 mii de lei, după ce PSRM ar fi utilizat într-un spot din campania electorală imagini și mesaje care ar leza integritatea comunității LGBT (lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor și persoanelor transgen). O decizie în acest sens a fost pronunțată la 16 februarie 2016 de către magistrații Judecătoriei Buiucani.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green