catuse-euro-640x360

Doi avocați din Chișinău, reținuți de CNA şi procurori pentru trafic de influență

Doi avocați din Chișinău au fost reținuți de procuroii și ofițerii anticorupție, fiind învinuiți de trafic de influență.

Potrivit CNA, acţionând de comun acord, avocații susțineau că pot influența persoane cu demnitate publică din cadrul Curții Supreme de Justiție, în vederea adoptării unei decizii favorabile pe cazul unui cetățean și anume menținerea deciziei Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, prin care acesta a fost achitat într-un dosar de escrocherie. În schimb, avocații ar fi pretins și primit de la ultimul mijloace bănești ce nu i se cuvin în mărime de 5.000 de euro.

Acțiunile bănuiţilor au fost documentate de către procurorii și ofițerii CNA care, în cadrul perchezițiilor, au depistat și ridicat banii transmiși anterior de către cetățean.
Avocaţii au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind plasați în Izolatorul Centrului Național Anticorupție .

Pe numele acestora a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență, temei pentru începerea căreia a servit denunțul persoanei implicate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceştia riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de 10.000 unități convenționale.

Foto: gandul.info

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green