rtty

Doi bărbați din capitală, cercetați penal pentru pungășii

Ofițerii de investigații au reținut doi indivizi cu vârstele de 34 ani și, respectiv, 35 ani, originari din capitală, pentru comiterea furturilor din buzunar. Anterior, aceștia s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni similare.

Primul caz a avut loc la data de 10 iulie, în timp ce victima minoră în vârstă de 11 ani, se afla în subterana de la intersecția str. Ismail cu bd. Ștefan cel Mare, individul de 35 ani, profitând de neatenție acesteia, i-a sustras din geantă telefonul mobil de model „Xiaomi”, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 3.000 lei.

Un al caz a avut loc la data de 25 iulie, când o femeie în vârstă de 32 ani, în timp ce se deplasa cu troleibuzul nr.22, a fost deposedată de portmoneul în care se afla actele personale și mijloace bănești, de către suspectul în vârstă de 34 de ani. Prejudiciul estimat de victimă constiuie 950 lei.

În ambele cazuri suspecții au fost escortați la inspectorat pentru stabilirea circumstanțelor, unde în cadrul audierilor aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun. Chișinău și sunt cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii de pungășie, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 la 42.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green