mita23

Doi inspectori fiscali, denunţaţi la Linia naţională anticorupţie, au fost reţinuţi de ofiţerii CNA

Doi inspectori fiscali ai Direcţiei Generale Administrare Nord au fost reţinuţi de ofiţerii DGT „Nord” a CNA şi procurorii anticorupţie, după ce au fost denunaţi de un bărbat la linia naţională anticorupţie.

Potrivit denunţătorului, inspectorii fiscali ar fi pretins şi primit de la el 2.000 de lei, în cadrul unui control, sub pretextul că pot lua o decizie favorabilă, aplicând o amendă mai blândă administratorului întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate.

Pe acest caz a fost iniţiată urmărirea penală. Operaţiunea de constatare în flagrant a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, în oraşul Glodeni. În prezent, bănuiţii se află îzolatorul CNA pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Foto: realitatea.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green