Doi medici, implicați într-o afacere profitabilă cu droguri! Schema grupării criminale din care aceștia făceau parte, deconspirată de polițiști

Cinci indivizi, dintre care doi sunt medici, au fost reținuți fiind suspectați că fac parte dintr-o grupare infracțională implicată în distribuirea diferitor tipuri de droguri.

În rezultatul măsurilor speciale de investigaţii, a reținut un medic narcolog din cadrul unui spital raional din nordul ţării şi un medic-rezident din cadrul unui spital din mun. Chişinău. Aceștia, sunt suspectați că ar fi eliberat reţete, cu impresiunile ştampilelor şi semnătură, fără însă a fi completate.

Ulterior, le transmiteau capului grupării criminale, după care ultimul, împreună cu alţi doi complici, introduceau în conţinutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop şi în baza acestora procurau respectivele medicamente din farmacii, pentru ca ulterior să le realizeze consumatorilor de droguri contra plată.

În rezultatul percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor au fost depistate şi ridicate: aproximativ jumătate de litru de metadonă, haşiş, amfetamină, pastile „Subutex”, pastile cu efect psihotrop, rețete medicale ștampilate, cântare de scară medie, telefoane mobile care ar fi folosite în activitatea infracțională, o armă de vânătoare cu țeava lisă, deţinută ilegal, muniţii.

În total au fost scoase din circuit ilegal substanțe narcotice în sumă de 650.000 lei. De asemenea, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistate mijloace băneşti în sumă de peste 70.000 lei, care se presupune că provin din activitatea infracţională.

Suspecții sunt reținuți, iar  în privinţa lor urmând a fi solicitată aplicarea măsurii arestării preventive. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

Video: politia.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green