vbc

Doi minori din Hâncești, implicați în activități de contrabandă cu țigări și încălcare a regulilor de circulație rutieră

Doi copii minori sunt cercetați în cazuri de contrabandă cu țigări și încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră și cele de circulație rutieră. Activitatea infracțională a acestora a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului „Frăsinești”.

În primul caz este vizat un minor de 14 ani, locuitor al satului Cățeleni, raionul Hâncești, care a încercat în mod fraudulos să treacă circa 15 mii țigarete peste frontiera de stat. Minorul a fost observat pe direcția Bălăurești-Zberoaia, în timp ce înainta grăbit, cu un colet în spate, spre râul Prut. În baza informațiilor operative, echipajul SPF ”Frăsinești” a intervenit, cu reținerea persoanei în cauză.

La examinarea coletului, s-a depistat o funie și circa 15 mii țigarete de diferite mărci. În discuții, adolescentul a recunoscut că intenționa să transmită țigările unui cetățean român, care îl aștepta pe malul Prutului. Produsele de tutungerie au fost ridicate, în vederea confiscării, iar minorul este cercetată în stare de libertate pentru activitatea de contrabandă.

La fel, pe direcția Bălăurești-Zberoaia a fost stopată forțat o motocicletă, condusă de un tânăr de 15 ani. Alături de el se aflau și doi adulți, toți fiind locuitori ai satului Nemțeni, raionul Hâncești. Deși persoanele nu s-au supus somațiilor și au continuat să gonescă pe traseu, în cele din urmă au fost reținuți și escortați la sediul SPF „Frăsinești”.

Pentru încălcarea regimului de frontieră cei doi maturi s-au ales cu amenzi de 12 unități convenționale. Concomitent, au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare care au aplicat amenzi, în mărime de 6.000 de lei pentru nerespectarea regulior de circulație rutieră.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green