rt

Doi minori reținuți pe urme fierbinți după ce au răpit un automobil

Ofițerii de investigație ai Inspectoratului de Poliție Botanica au reținut pe urme fierbinți doi minori cu vârstele de 16 și 17 ani, originari din capitală, fiind suspectați de răpirea mijlocului de transport. Aceștia anterior s-au dovedit a fi cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 12 august, de către proprietarul unității de transport de model Peugeot Boxer, un bărbat în vârstă de 48 ani, comunicând că i-a fost răpit autombilul. La fața locului proprietarul care declarat forțelor de ordine că a parcat unitatea de transport în curtea blocului, iar dimineața nu a mai găsit-o, suma prejudiciului cauzat fiind de 38.760 lei.

În acest context, polițiștii imediat au inițiat un șir de măsuri speciale de investigație și pe urme fierbinți, pe str. A. Doga din sectorul Râșcani, au depistat automobilul și au reținut făptașii. Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale minorii și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au pătruns în automobil prin deteriorarea geamului și l-au pornit de la firele de contact al automobilului. Totodat,  ei au mai comunicat că au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepseşte cu amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green